11.2 C
New York
November 27, 2020
DardaniaNews
Natyra

Shikojeni ‘intervistën me Anshtajnin’, papagallin gri afrikan (Video)

Papagalli gri afrikan me emrin Anshtajn, ndër papagajt më të mençur në botë, ai di të i emitojë më shumë se 200 fjalë dhe tinguj të ndryshëm. /InforCulture.info

Papagajt janë ndër shpendët më të bukur në botë. Ata lehtë adaptohen në shoqërinë e njerëzve kështu që shumë njerëz mbajnë papagajë në shtëpitë e tyre si kafshë shtëpiake.

Llojet e papagajve janë të shumta, ku në pamjen e jashtme karakterizohen me ngjyra të ndryshme, bisht dhe krahë të gjatë  dhe madhësi të ndryshme trupore. Vetia me e veçantë tek disa papagajë është aftësia e tyre për të mësuar fjalë dhe tinguj të ndryshëm që ata i dëgjojnë.

Në videon që kemi sjellë më poshtë mund ta shihni papagallin e quajtur Anshtjan i cili ka arritur të i përvetsojë rreth 200 fjalë dhe tingujë të ndryshëm. /InforCulture.info

Video në Youtube: YupTrend

Related posts

Ngjarja e 19 milion shikimeve: ç’i ndodhi një amerikani në brigjet e Alaskës?

dardanianews

Mençuria e kafshëve shumëherë di të na befasojë duke parë veprimet e tyre që i bëjnë në natyrë

dardanianews

Qyqja mahnit shkencëtarët, fluturon mbi 12,000 kilometra nga Zambia në Mongoli

dardanianews