15.1 C
New York
September 26, 2023
DardaniaNews
EkonomiFeatured

Hynë në fuqi rregullorja e re e BQK-së: Nga sot bankat nuk do të mund t‘i “vjelin” qytetarët

Më 1 gusht ka hyrë në fuqi rregullorja e re për banka, ku sipas kësaj rregullore bankat duhet të ofrojnë shërbime bazike pa pagesë për qytetarët.

Bordi i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës më 20 dhjetor 2022 kishte miratuar Rregulloren për shërbime bazike, ndërkaq neni 5 paragrafi 4 do të hyjë në fuqi më 1 janar 2024, transmeton Telegrafi

BQK në njoftimin e bërë për media ka njoftuar se, rregullorja për qasjen në llogari pagese me shërbime bazike ka për qëllim të përcaktojë kushtet për qasjen e konsumatorëve në llogari pagese me shërbime bazike.

Rregullorja u mundëson të gjithë qytetarëve të Kosovës, pa marrë parasysh rrethanat financiare të tyre, statusin e punësimit apo nivelin e të ardhurave, që të mund të kenë qasje në llogari pagese me shërbime bazike.

Rregullorja për qasjen në llogari pagese me shërbime bazike aplikohet për të gjitha bankat dhe degët e bankave të huaja të licencuara nga BQK-ja, që veprojnë në Republikën e Kosovës.

Detaje rreth rregullores së re mund të gjeni duke klikuar KËTU. /Telegrafi/

 

 

 

 

 

Related posts

Medalja e Rugovës do të thotë bota për mua”, Hyland flet për admirimin e tij ndaj ish-presidentit Ibrahim Rugova

dardanianews

Nga Kimete Berisha: Ushtria Çlirimitare ‘Hashim Thaçi

dardanianews

Mot befasues gjatë kësaj jave, këto janë temperaturat

dardanianews