Ne ende jemi në kohën e pandemisë, jo vetëm Kosova, bota është ende në kohën e pandemisë. Është e vërtetë që kemi numër më të vogël të rasteve, është po ashtu e vërtetë që jemi duke shkuar drejtë fundit të pandemisë, por duhet të kemi kujdes edhe pse virusi është në tërheqje armiku edhe gjatë tërheqjes mund të shkaktoj dëme serioze. Prandaj, unë do t’u bëjë apel edhe më tutje qytetarëve që të respektojnë masat për parandalim të përhapjes, në veçanti kur dalin jashtë shtëpive të tyre të mbulojnë gojën dhe hundën me maskë ose faculetë, të kenë kujdes për higjienën e tyre personale dhe të ruajnë distancën fizike”, tha ai.

Infektologu Valbon Krasniqi, deklaron se mund të pritet që gjatë sezonit të ardhshëm të dimrit të ketë një valë të dytë të të infektuarve me COVID-19, por që thotë se mbetet të shihet.

“Për sezonin e ardhshme të dimrit ajo është një gjë e cila mund të pritet, por edhe ajo mbetet për t’u parë. Për shkak se viruset të cilët janë shkaktar të sëmundjeve të rrugëve të mushkërive dhe të organeve të mushkërive dhe që përcillen me rrugë të tilla si është koronavirusi, zakonisht e kanë një cikël biologjik që fillojnë në vjeshtën e vonë ose në dimër dhe pastaj përfundojnë në pranverë ose në verë, për t’u rikthyer përsëri në vjeshtën e ardhshme. Mbetet të shihet se si do të sillet ky virus, prandaj edhe krahas përfundimit nëse mund ta quajmë të kësaj pandemie, mendoj që ne të gjithë ekspertët e fushës, institucionet vendimmarrëse të qeverisë duhet të analizojnë situatën në të cilën kemi kaluar, si kemi vepruar, çka kemi bërë mirë, çka kemi mundur të bëjmë më mirë dhe të fillojmë të përgatitemi për pandemitë të tilla të mundshme”, tha ai.

Deri më tani në Kosovë janë 854 raste të konfirmuara me COVID-19, ndërsa janë shëruar 490 persona dhe 26 persona kanë vdekur.