2.3 C
New York
April 22, 2021
DardaniaNews
Kronika e zezë

Pamje se si u keqtrajtua 18 vjeçari nga zyrtari policor Haris Kelmendi

Haris Kelmendi, pjesëtar i Njësisë së Reagimit të Shpejtë në stacionin policor “Qendra” në Prishtinë, është arrestuar mbrëmë për herë të dytë, nën dyshimin për veprën penale “keqtrajtim gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare”.

Në një video shihet keqtrajtimi i një 18 vjeçari nga Haris Kelmendi në vitin 2018, vepër kjo për të cilën i njëjti u arrestua mbrëmë.

 

Mësohet se një 18 vjeçar (emër i njohur për redaksinë) ishte ndaluar nga Policia për kundërvajtje në trafik, i njëjti u keqtrajtua nga Haris Kelmendi në stacionin policor nën prezencën e kolegëve të tij.

Përkundër denoncimit në IPK, Drejtorinë për Standarde Profesionale dhe në Stacion Policor, viktima nuk ia doli ta “dëshmojë” keqtrajtimin e policit, Haris Kelmendi.

Pas torturës që përjetoi viktima, iu drejtua IPK-së, duke provuar që ta bindë këtë institucion që zyrtari policor të ndiqet penalisht. Mirëpo në një afat të shpejtë, u refuzoi ankesën e viktimës, duke konsideruar se nuk kishte prova që Haris Kelmendi e kishte keqtrajtuar të njëjtin, rrjedhimisht nuk kishte elemente të veprës penale.

IPK e kishte referuar rastin në Drejtorinë e Standardeve Profesionale, mirëpo edhe ky institucion nuk e aprovoi ankesën e viktimës, me arsyetimin se zyrtari policor nuk kishte vepruar në kundërshtim me detyrën e tij.

Drejtoria e Standardeve Profesionale pas refuzimit të ankesës së viktimës, rastin e kishte përcjellur në Stacionin Policor, ku edhe stacioni e kishte refuzuar ankesën, me arsyetimin se nuk ka pasur shkelje nga zyrtari policor.

Mirëpo, rreth dy vjet më pas, krimi i zyrtarit policor Haris Kelmendi, u provua nga vetë telefoni i tij, i cili ishte sekuestruar dhe dërguar për ekzaminim në qershor të vitit 2020.

Ah çfarë e bën edhe më skandal këtë krim është se video-incizimi i keqtrajtimit ishte shpërndarë nga vetë Haris Kelmendi te dhjetëra zyrtarë policorë, në mesin e tyre një rreshter dhe një toger, mirëpo asnjëri nga këta, asnjëherë, nuk kishte reaguar e as denoncuar krimin e kolegëve të tij.

Krimi i Haris Kelmendit jo vetëm që nuk u parandalua, por viktima u shndërrua në objekt talljeje dhe argëtimi edhe për zyrtarët tjerë policorë që e filmuan goditjen.

Më poshtë gjeni pamjet të dërguara në redaksinë e gazetës Sinjalit nga një koleg i Haris Kelmendit:

Related posts

Aksident i rëndë në Malishevë, vdes zyrtari i Nismës

dardanianews

43-vjeçari çoi dy 13-vjeçare në një hostel në rrugën Prishtinë-Podujevë

dardanianews

Dalin detaje të reja për rastin e 14-vjeçares në Drenas, ka dyshime të reja për nënë dhe dashnorin e saj

dardanianews