5.5 C
New York
March 21, 2023
DardaniaNews
FeaturedLajme

Serbia në këmbë kundër kryeparlamentares së Kosovës! Sipas Beogradit, Vjosa, pas Albin Kurtit, lidere më e rrezikshme për Serbinë

Vjosa Osmani akuzoi Serbinë për spastrim etnik të shqiptarëve (Osmani optužila Srbiju za etničko čišćenje Albanaca); “Osmani akuzoi Serbinë për spastrim etnik të shqiptarëve në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë” (Osmani optužila Srbiju za etničko čišćenje Albanaca u Medveđi, Bujanovcu i Preševu), shkruan gazeta “Bota sot” duke ju referuar mediave serbe.

Mediat serbe dhe atuortiete serbe kanë regauar ashpër kundër deklaratave të fundit të kyreparelamentares dr.Vjosa Osmani e cila akuzon ende Serbinë për spastrim të heshtur etnik organizuar nga Beogradi mbi shqiptarët entik në Medvegjë, Preshevë e Bujanoc.

Sipas meëiave serbe Beogradi te cilat e akuzojnë pas Albnin Kurtit, si lidere më rrezikshme për Serbinë kanë percjellur deklarata e kyrepralamentare shqipatre në Prishtinë se “Kryetarja e Kuvendit Vjosa Osmani përmes një postimi të saj në facebook ka thenë se ky reduktim sistematik i popullsisë shqiptare në Medvegjë nuk është i rastësishëm. Privimi nga edukimi e punësimi, cënimi i të drejtave në gjuhë e përfaqësim si dhe shtypja e vazhdueshme e regjimit serb kundrejt shqiptarëve në ato lokalitete ka ndikuar në dyndje të popullësisë shqiptare, për të kërkuar kushte më të mira për familjet e tyre.”

Sipas dr.Vjosa Osmanit “ky reduktim sistematik i popullsisë shqiptare në Medvegjë nuk është i rastësishëm. Rreth 60 kilometra në veri-lindje të Prishtinës, shtrihet komuna e Medvegjës. Kjo komunë, në regjistrimin e vitit 2011 numëronte 7438 banorë. Tani, ndonëse pa statistika zyrtare, supozohet se në Medvegjë janë të regjistruar afërshisht vetëm 600 shqiptarë.”

 

Related posts

(E përditësuar) Ky është linku ku mund ta ndiqni live numrin e votuesve nëpër krejt Kosovën

dardanianews

Kryeministri izraelit të martën u drejtohet me video-mesazh popullit të Kosovës – A do ta shpallë njohjen nga Izraeli?

dardanianews

Wesley Clark e paralajmëron Putinin rreth Ukrainës: Largohu ose do të paguan çmim të tmerrshëm

dardanianews