14.9 C
New York
May 30, 2023
DardaniaNews
Opinione

Studimi kanadez: Njerëzit që jetojnë në fshatra janë 8 herë më të lumtur se ata që jetojnë në qytet

Njerëzit që jetojnë në vendet rurale janë më të lumtur sesa ata që jetojnë në qytet, kanë gjetur studimet e reja.

Studimi është bazuar në 400 mijë njerëz në Kanada, duke përdorur si vlerësim shkallën e lumturisë.

Qytetet më të mëdha kanë paga më të larta, nivele më të larta të arsimit dhe norma më të ulëta të papunësisë.
Megjithatë, kjo nuk nënkupton asgjë në kuptimin e gëzimit: njerëzit që jetojnë në fshat ishin mesatarisht tetë herë më të lumtur sesa njerëzit në zonat urbane, zbuloi studimi.

 

Related posts

Sondazh online: Kush duhet të bëhet kryetar i LDK-së?

dardanianews

Lajm “tronditës”, profesori tregon kush e vendosi emrin e Ibrahim Rugovës në “listën e vdekjes”

dardanianews

Myrvete Haxholli: Unë s’jam në VV! A do të thotë kjo se nuk e meritoj me jetu këtu?

dardanianews