22.4 C
New York
May 27, 2024
DardaniaNews
FeaturedLajme

Ja cilat grupe dhe shërbime kanë Të Drejtë Të Lëvizin Brenda Dhe Jashtë Karantinës Së Prishtinës

Kreu i Prishtinës, Shpend Ahmeti, përmes një postimi në Facebook ka treguar se cilat kategori kanë të drejtë të lëvizin brenda dhe jashtë karantinës.
Bashkëpunëtorët shëndetësorë, sektori i sigurisë, shërbimet publike, dhe mediat janë disa nga kategoritë që mund të lëvizin brenda dhe jashtë Prishtinës gjatë kohës sa zgjatë karantina.

Më poshtë gjeni të plotë postimin e Ahmetit:

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë dhe Minsitrisë së Tregtisë këto janë kategoritë që kanë të drejtë të lëvizin brenda dhe jashtë karantinës.

Profesionistet shendetesor

Bashkepunetoret shendetesor

Barnatoret, sipas orarit të kujdestarisë që e vendos Ministria e Shëndetësisë, AKPPM dhe Oda e Farmacistëve të Kosovës;

Bashkesite Fetare, Hortilultura, Funeralet

Kryqi i Kuq

Sektori i Sigurise

– Policia, IPK

– Ushtria

– AKI

– AME

– Kompanite e Sigurimit Fizim (private)

– Aviacioni: AShNA, AACK, Aeroportet

– Inspektoratet, qendror dhe lokal

– Sherbimi Korrektues (Gardianet)

Sherbimet Publike

– Pastrimi, mirembajtja, DDD (publike dhe private)

– KEK, KEDS, KOSTT, KESCO, Ujesjelles-kanalizim, Iber-Lepenci, Telekomi, Posta, Internet

– Media: TV, Radio, Portale

– Institucionet financiare

– Miniera

– Transporti i Zyrtareve (jo i udhetareve)

– Transporti i Mallerave

Administrata

– Stafi esencial i Administrates Qendrore

– Stafi esencial i Administrates Komulae

Trupa Diplomatike

2. Kompanitë e prodhimit, transmetimit e shpërndarjes së energjisë: KEK, KOSTT, KEDS, dhe ate vetëm për ekipet e veçanta për mirëmbajtje të domosdoshme e intervenime;

3. Ndërmarrjet t Ujësjellësëve Regjional dhe ate vetëm për mirëmbajtje të domosdoshme e intervenime;

4. Kompanitë e komunikimeve elektronike: Telekomi i Kosovës sh.a. dhe kompanive tjera që operojnë në këtë fushë dhe ate vetëm për ekipet e veçanta për mirëmbajtje të domosdoshme e intervenime;

5. Kompanitë të menaxhimit të deponive, pastrimit, mirëmbajtjes, higjienës e të dezinfektimit të rrugëve, shesheve e ndërtesave;

Related posts

Matjet e Opinionit Publik në Prishtinë: Balotazh mes VV-së dhe LDK-së!

dardanianews

Përplasje e ashpër në televizion mes Labinot Tahirit dhe Leonora Jakupit në tv Dukagjini

dardanianews

Nga reshjet e mëdha të borës mbeti i bllokuar në veturë – rabini izraelit strehohet në xhaminë e Stambollit – kreu ritet fetare krah myslimanëve

dardanianews