April 19, 2024
DardaniaNews
Natyra

Shikojeni ‘intervistën me Anshtajnin’, papagallin gri afrikan (Video)

Papagalli gri afrikan me emrin Anshtajn, ndër papagajt më të mençur në botë, ai di të i emitojë më shumë se 200 fjalë dhe tinguj të ndryshëm. /InforCulture.info

Papagajt janë ndër shpendët më të bukur në botë. Ata lehtë adaptohen në shoqërinë e njerëzve kështu që shumë njerëz mbajnë papagajë në shtëpitë e tyre si kafshë shtëpiake.

Llojet e papagajve janë të shumta, ku në pamjen e jashtme karakterizohen me ngjyra të ndryshme, bisht dhe krahë të gjatë  dhe madhësi të ndryshme trupore. Vetia me e veçantë tek disa papagajë është aftësia e tyre për të mësuar fjalë dhe tinguj të ndryshëm që ata i dëgjojnë.

Në videon që kemi sjellë më poshtë mund ta shihni papagallin e quajtur Anshtjan i cili ka arritur të i përvetsojë rreth 200 fjalë dhe tingujë të ndryshëm. /InforCulture.info

Video në Youtube: YupTrend

Related posts

Të ‘gëlltitur’ nga hipopotami, të ‘shqyer’ nga një ari polar – dhe jo vetëm kaq: Rrëfimet e njerëzve që i mbijetuan sulmeve më brutale të kafshëve në botë

dardanianews

Kjo hardhucë “spërkat” gjakun nga sytë e saj kur mbrohet nga grabitqarët

dardanianews

Përleshjet më të çmendura të kafshëve të kapura nga kamera, një tufë ujqërsh rrethuan një leopard..VIDEO

dardanianews