28.1 C
New York
July 12, 2024
DardaniaNews
FeaturedLajme

Sa para i ka në konto Endrit Thaçi djali i presidentit

Presidenti i vendit, Hashim Thaçit tash e disa muaj ka nisur jetën në shtëpinë e tij të re në periferi të Prishtinës.

Këtë shtëpi luksoze, Presidenti Hashim Thaçi në deklarimin e pasurisë tek Agjencia Kundër Korrupsionit e ka vlerësuar 350 mijë euro.

Shtëpia 350 mijë eurosh ka 450 metra katror dhe është në pronësi të përbashkët, mes tij dhe bashkëshortes së tij.

Mirëpo, edhe pse ka hyrë në shtëpinë e re, ai deklaron se ende nuk e ka bërë pagesën dhe se është në pritje të një kredie.

“Pagesa e shtëpisë ende nuk është bërë, afati i pagesës është 31.12.2019. Pres aprovimin e kredisë”, e ka dhënë sqarimin presidenti Thaçi kur ka deklaruar pasurinë.

Në vitin 2018, Hashim Thaçi kishte deklaruar para të gatshme me vlerë prej 136 mijë euro, të cilat nuk i ka të deklaruara këtë vit.
Në sqarimin e dhënë për AKK-në, Thaçi thotë se 113 mijë euro janë investuar në shtëpinë e kontraktuar, ndërsa pjesët e tjera i ka shpenzuar për shpenzime familjare dhe rreth 7 mijë euro thotë se i ka ende në llogari.

Përveç shtëpisë së re e të papaguar ende, familja e presidentit Thaçi kanë edhe një shtëpi tjetër të trashëguar nga familja me vlerë prej 80 mijë euro.

Familja e Presidentit posedon edhe 7 hektarë tokë që kapin vlerën e 180 mijë eurove, sipas Presidentit.
Para të gatshme në bankë, familja e presidentit i ka rreth 24 mijë euro. Ndërsa, djali i tij, Endri Thaçi që shpesh herë është bërë pjesë e mediave për shkak të udhëtimeve luksoze nëpër vende të ndryshme të botës, mbanë në llogarinë e kursimeve 13 mijë e 500 euro.

Hashim Thaçi, gjatë këtij viti e ka “shitur” edhe njërën nga veturat që i ka pasur në posedim.

Vitin e kaluar, Thaçi kishte deklaruar se posedon dy vetura, një “Audi A4” dhe një “Audi Q5”, ndërsa këtë vit, ai ka deklaruar vetëm veturën e Q5.

Vetura e vitit të kaluar, që tani nuk është në deklarimin e pasurisë, kishte kushtuar 23 mijë euro.

Related posts

U shpall non-grata, por ky është fjalimi drithërues i Berishës – kështu e “goditi” rëndë “Kasapin e Ballkanit” në vitin 1999

dardanianews

Ky është personi që dyshohet se keqpërdori fëmijët për pornografi

dardanianews

E tmerrshme: 62-vjeçari ngacmon seksualisht një vajzë në autobusin nga Mitrovica

dardanianews